Balta Evden Okunacak

Balta
Balta Evden Okunacak

Balta Dergi olarak ikinci yılımızın ilk sayısını matbu olarak okuyucularımızın huzuruna çıkarmanın ve bu konuda daha önce verdiğimiz sözü tutmanın saadeti içindeyiz. Bu anlamda bizleri internet üzerinden yayına devam ettiğimiz süre boyunca yalnız bırakmayan, okuyan, yazan, paylaşan ve tavsiye eden herkese teşekkür ederiz.

Mart ayının ortasına yetiştirebildiğimiz sayıda hacmimiz ve yazarlarımız arttı. Dergimizin yeniden basılacağını duyurduğumuz andan itibaren elektronik posta adresimize ve sosyal medya hesaplarımıza gelen tepkiler bizleri ziyadesiyle memnun etti. Biz de yeni yayın dönemimizde ilk senemizde yaşadığımız sorunlarla karşılaşmamak amacıyla birtakım kararlar aldık ve iki aylık süreçte çıkmayı kararlaştırdık. Bu karar doğrultusunda 12. sayımız Mart-Nisan sayısı olarak hazırlandı. 13. sayımızı, yine bu doğrultuda Mayıs ayına hazırlama düşüncesindeyiz.

Hepimizin bildiği üzere koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler “kentli” niteliği taşıyan kültür, sanat ve edebiyat faaliyetlerini sınırladı. Dergimizin alınan tedbirler doğrultusunda dağıtımda yaşayacağı sorunlardan çok, herkes gibi sağlığın korunması için üstlenilmesi gereken bireysel sorumlulukları umursuyor, risk almak istemiyoruz. Manifestomuzda üstüne basa basa vurguladığımız düşüncelerimiz gereği, dergimizi geçimimizi sağlayacak bir araç olarak değil, edebiyatseverlerin kitaplarda okuyup masumiyete inançlarını perçinleyen, çıkar gözetmeksizin fedakârlık yapılabileceğine dair umutlarını koruyabilen bir karakter olarak görüyoruz. Bu uğurda meydana gelebilecek zarar ve ziyanı bir okurumuzun tebessümüyle tedarik edebileceğimizi düşünüyoruz.

Balta Dergi, 12. sayıdan itibaren salgın tehlikesi ortadan kalkana değin önceki sayılar da dâhil olmak suretiyle matbaada basılarak muhtelif illere gönderilmenin yanı sıra risk almak istemeyen okuyucularımızın ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla internet üzerinden yayınlanmaya devam edecektir. Sizden tek isteğimiz koronavirüs salgınına tedbir amacıyla alınan kararlara uymanız ve bir vatandaş sorumluluğuyla keyfî olarak evden çıkmamanızdır.

Unutmayın ki biz, başımıza gelenleri birlikte aşma meziyetine haiz insanlarız ve yine birlikte aşacağız.

#BaltaEvdenOkunacak

Bu içeriğe emoji ile tepki ver
3 kullanıcı tepki verdi
Bunlar da ilginizi çekebilir
Benzer yazıları okuyabilirsiniz.
 
Balta Dergi 14. Sayısı Yayınlandı
  • TEMMUZ 17, 2020
  • 1431 görüntülenme
 
Balta Dergi 13. Sayısı Yayınlandı
  • MAYIS 15, 2020
  • 1429 görüntülenme
1 Yorum
Yorumları okuyabilir ve cevaplayabilirsiniz.
Kürşat Demirtaş
4 sene önce

Unutmayın ki biz, başımıza gelenleri birlikte aşma (meziyetine (- i ) ? haiz insanlarız)ve yine birlikte aşacağız.

Yorum Yazın
E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlendi.