Balta Dergi’den Herkese Selamlar

Balta
Balta Dergi’den Herkese Selamlar

Balta Dergi’den herkese selamlar;

2018 yılı Aralık ayında ekip olarak yola çıktığımız günden bu yana güzel işlere imza attık. Yalnızca internet sitemizde 37 deneme, 38 öykü, 7 sinema, 2 film ve 5 kitap incelemesi, 8 kitap alıntısı, 1 röportaj yazısına yer verdik. Aynı yılın Mart ayında dergi olarak karşınıza çıktık. Kapağımızda dergimizin adına ilham veren Asaf Halet Çelebi vardı. Nisan’da ilk kadın sinema sanatçımız Cahide Sonku, Mayıs’ta Jüpiter’in Yedinci Sütunu: Feyruz, Haziran’da Rahatsız Vermeyi Meslek Edinen Adam: Ali Şeriati, Temmuz’da Doğanın Sadık Çocuğu: Oturan Boğa, Ağustos’ta Osmanlı’nın Batı’ya Dönen Yüzü: Osman Hamdi Bey ve son olarak Eylül ayında söz yazarı ve besteci Ali Tekintüre kapağımızı süsledi.

Her sayıda bir öncekinin üzerine çıkmak için uğraştık. Elbette yapabildiklerimizin yanında yapamadıklarımız da, hatalarımız da oldu ancak Balta Dergi olarak popüler kültürden beslenmedik, herkesin konuştuklarını yazmadık, en önemlisi okuyucuya çürük, basit, kokuşmuş ve niteliksiz okuma sunmadık. Edebiyata önem ve değer verdik; görünmeyeni görünür, fark edilmeyeni fark edilir kılmaya çalıştık. Tiraj, maliyet ya da maddi olarak ölçülebilecek hiçbir değer umurumuzda olmadı, bilakis bunlarla alay ettik. Geldiğimiz noktada kâğıdın pahalanmasının, döviz kurunun yükselmesinin, Brexit sürecinin ya da anayasa tartışmalarının ehemmiyeti hemen hemen yok gibidir. Bizim aşamadığımız tek engel dağıtım problemiydi. Sosyal medya hesaplarımıza atılan mesajlarla dergimize ulaşamadıklarını ileten okurlarımıza karşı hep sorumluluk hissettik.

Biz hikâyemizi yarım bırakmak niyetinde değiliz. Ekip olarak herhangi bir toplantı da yapmadık, kepengi indirmeyi de hiç düşünmedik. Artık soranlara filanca kitapçıdayız ya da şuradan sipariş edebilirsiniz, diyerek kimseyi ne kilometrelerce yol yürütmek, ne de kelimelerce zahmet içerisine sokmak istiyoruz. Köşe başlarını tutan, ben sözümün eriyimdir, deyip de sözünden cayan, popüler kültüre teslim olmuşlara teslim bayrağı çekmeyeceğiz!

Kuyruğumuzu dik tutacağız!

Balta Dergi, edebiyat okurlarına aynı ciddiyetle hizmet sunmaya e-dergi olarak devam edecektir. Aynı tasarım ve çizimlerle bizlere “issuu” adlı uygulamadan ulaşabileceksiniz. Ekip olarak dağıtım problemini aşabileceğimize inandığımız güne değin internet üzerinden yayınlanacak, en kısa zamanda Ekim sayısıyla karşınızda olacağız.

Saygı ve selamlarımızla.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver
10 kullanıcı tepki verdi
Bunlar da ilginizi çekebilir
Benzer yazıları okuyabilirsiniz.
 
Balta Dergi 14. Sayısı Yayınlandı
  • TEMMUZ 17, 2020
  • 1431 görüntülenme
 
Balta Dergi 13. Sayısı Yayınlandı
  • MAYIS 15, 2020
  • 1429 görüntülenme
0 Yorum
Yorumları okuyabilir ve cevaplayabilirsiniz.

Yorum Yazın
E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlendi.